10 simpele energiegevers voor het voorjaar

lammetje als energiegever in het voorjaarOm fit aan het werk te blijven is het nodig dat je regelmatig bijtankt. Misschien is shoppen in Londen of een weekendje Wadden voor jou de ultieme energiegever. Prima, als je het geld en de tijd ervoor vrij kunt maken.

Wil je het simpeler aanpakken, dan heb ik hier 10 ideeën voor je. In een dagdeel te doen, niet duurder dan een paar euro en goed voor lekkere voorjaarsenergie!

1. Ga wandelen

Wandelen kan bijna altijd en overal. Bijvoorbeeld tussen twee afspraken door of in je lunchpauze. Of juist ’s avonds na je werk om los van je werk te komen. Een langere wandeling in het weekend geeft je extra energie. Inspiratie nodig? Kijk eens in de agenda’s van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

2. Drink buiten koffie

Wat een luxe om voor het eerst na de winter buiten koffie te drinken :-) In de zon, uit de wind, desnoods je jas nog aan. Maar het kan weer! Geniet ervan.

3. Schoon je werkplek op

Kijk eens kritisch wat er allemaal staat en hangt op jouw werkplek.

Bij mij verzamelt zich op raadselachtige wijze spul dat er niet hoort :-( Geweldig om weer even schoon schip te maken.

Is dat allemaal echt nodig? Word je er nog blij van? Heb je te weinig tijd om je hele kamer onderhanden te nemen pak dan één ding aan, bijvoorbeeld een plank of laatje.

4. Eet lente-eten

De zware winterkost is nu echt geweest. Maak eens een lekkere voorjaarsmaaltijd.

Ben je net zo’n culinair wonder als ik ;-) ? Vraag dan de groenteman om advies. Dankzij hem at ik twee weken geleden voor het eerst in jaren raapsteeltjes. Jummie!

5. Kijk jonge dieren

Altijd weer een feest: de eerste lammetjes. Dit jaar helaas wat minder genieten vanwege de Q-koorts. Maar er blijft nog genoeg jong spul over. Veulens met hun te lange benen, kalfjes en eendjes. Of volgen hoe kikkerdril uiteindelijk kikker wordt.

6. Speel toerist

Ga eens naar een andere plaats. Gewoon zomaar eens kijken wat daar te beleven is, welke winkels er zijn. Een beetje toerist zijn in bijna eigen omgeving ;-) Lekker onthaastend slenteren of een poos op een bankje zitten.

7. Update je garderobe

Haal de bezem door je klerenkast. Gooi alles eruit en kijk wat opnieuw een plaatsje in jouw kast verdient. Geef weg waar je niks meer aan hebt. Twijfel? Berg het een tijd op. Mis je het niet, dan kan het echt weg.

8. Ga buiten aan de slag

Haal de tuinstoelen tevoorschijn, ruim het laatste blad op en spreek het eerste onkruid streng toe. Ga lekker in de buitenlucht aan de slag. Verstand op nul, luister naar de geluiden om je heen.

9. Spot vogels

De vogels zijn in het voorjaar op hun best. Neem eens de tijd om ze bewust te horen en zien. Dichtbij huis weinig vogels? Ga ze eens observeren in een park, weiland of de uiterwaarden. Of kijk ze online.

10. Pak een terrasje

Lekker weer een terrasje pakken of buiten een ijsje eten. Ga er op de fiets heen en maak er een echt uitje van!

Heb jij ideeën voor simpele energiegevers in het voorjaar? Laat ze weten dan voeg ik ze toe.

© Albertine ‘t Hoen

Lees ook: